Receptek



Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz
Tésztához
- 200 g búzaliszt
- 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 150 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 125 g Rama
- 2 tojás (közepes méretű)
- 3 evőkanál tej
Krémhez
- 150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
- 250 g Rama
- 100 g porcukor
- Dr. Oetker Tortadara kakaós
Díszítéshez
- 100 g Dr. Oetker Marcipán
- 30 g porcukor
- Dr. Oetker Ételszínezék piros
- Kevés porcukor
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit papírkosárral béleljük.
Elkészítés
Tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát a muffinformában egyenletesen elosztjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
Krém:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. A margarint egy keverőedényben habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosa keverjük. A megolvasztott, de csak langyos tortabevonót a masszához keverjük.
A krémet nyomózsákba töltjük, és a muffinra formázzuk spirál alakban. Tortadarával hintjük.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a piros ételszínezéket. A masszát egy fólián vékonyra kinyújtjuk, és szív alakú motívumokat szaggatunk. A muffint a szívekkel díszítjük.