Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vendégváró répatortácskák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vendégváró répatortácskák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A répát meghámozzuk és lereszeljük. A muffin sütőformát (mini, 24-es) kivajazzuk vagy egy tepsibe mini papírformákat (duplán) állítunk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A reszelt répát, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, a rum aromát és a tejet egy főzőedénybe tesszük, jól elkeverjük, és közepes lángon összefőzzük (de nem forraljuk fel). A masszát egy keverőedénybe öntjük, és hagyjuk kihűlni.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, hozzáadjuk a darált mogyorót, a tojást, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Két teáskanál segítségével a sütőformában egyenletesen elosztjuk, a sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 130 °C (előmelegítve)
Gáz: Kb. 1-2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A süteményt 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A lekvárt a rum aromával elkeverjük. A kihűlt muffinokat vízszintesen három részre vágjuk, megkenjük lekvárral, és a lapokat egymásra rétegezzük.

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint felolvasztjuk, majd a tortácskákra csorgatjuk, kenőecset segítségével elsimítjuk, egy szem mogyoróval díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tortácskákat étcsokoládéval is bevonhatjuk. Ehhez 150 g étcsokoládét gőz felett felolvasztunk, majd 1 evőkanál napraforgóolajjal vagy ugyanennyi margarinnal elkeverjük.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.03.21. | 11:13

Fini répás lett a tésztája, csak a csokizás nem sikerült szépre :(
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!