Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Amarettini-muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Amarettini-muffin
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 125 g Amarettini (mandulás keksz)
  • 1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
  • 125 ml étolaj
  • 75 ml víz
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 50 ml mandulalikőr (Amaretto)

Töltelékhez

  • 250 g mascarpone
  • 25 g porcukor
  • 1 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A mandulás kekszből 12 darabot félreteszünk, a többit összemorzsoljuk (nejlontasakba tesszük, végét lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével összetörjük). A muffin papírformákat a tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Az alapport a dobozon lévő használati utasítás szerint elkészítjük úgy, hogy a vizet és a többi hozzávalót (mandulás kekszmorzsát, mandulalikőrt) is a tésztához keverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffin papírformában egyenletesen elosztjuk. A félretett mandulás kekszet egyenként a tészta tetejére helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

A megsült muffinokat 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Majd a kihűlt muffinokat vízszintesen kettévágjuk.
A mascarponét a cukorral és a mandulalikőrrel egy habverő segítségével jól elkeverjük, majd habzsákba töltjük. A muffinok alsó felén a krémet egyenletesen elosztjuk, majd a muffintetőt a krémre helyezzük.
A cukormázat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de víz helyett a mandulalikőrrel elkészítjük, majd a muffinok tetejét tetszés szerint lecsorgatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A mázat likőr helyett vízzel is elkészíthetjük.

Vélemények

lexy1023

lexy1023
2012.02.11. | 16:03

Tuti muffin!!!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!