Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Birsalmás mini muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Birsalmás mini muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. Majd a birsalmát a vízzel és a citrom aromával közepes lángos megdinszteljük, majd lecsöpögtetjük, és hagyjuk hűlni. A muffin sütőformát (mini 24-es) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a darált mogyoróval jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, valamint a megdinsztelt birsalmát, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük.

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még langyosan, a desszertöntet kíséretében tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A birsalmát ízlés szerint helyettesíthetjük almával.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!