Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hajmeresztő muffinok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Hajmeresztő muffinok
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Mázhoz

  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g fehér csokoládé
  • 2 teáskanál étkezési olaj

Elkészítés

Előkészítés

A muffin sütőformát kivajazzuk, vagy a tepsibe papír sütőformákat állítunk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és a narancshéjjal egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. Végül a narancslevet is a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, majd az egészet sima tésztává keverjük. Két evőkanál segítségével a tésztát a sütőformába töltjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült muffinokat 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A csokoládékat nagyobb kockákra törjük. A fehér és tejcsokoládét külön-külön gőz felett 1 teáskanál olaj hozzáadásával megolvasztjuk. A muffinok tetejét két-két evőkanál kivételével fehércsokival illetve tejcsokival lecsorgatjuk. A megmaradt fehér- illetve tejcsokoládét díszítőzsákba töltjük, és a mázra ellentétes színű csokoládéval Halloween motívumokat rajzolunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!