Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szerelem roló

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szerelem roló
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Világos piskótához

Kakaós piskótához

Sötét töltelékhez

Világos töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Piskóta:
A tojást és a tojássárgáját egy keverőedényben habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, az aromát és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük, majd a masszára szitáljuk, és óvatosan összekeverjük. A masszát nyomózsákba töltjük. A sötét masszát is elkészítjük az előzőekben leírt módon, a kakaós piskótánál felsorolt hozzávalókkal. A kakaóport a liszttel, étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük és így keverjük a masszához, majd nyomózsákba töltjük. A fehér masszát egymástól némi távolságra átlósan a tepsibe nyomjuk. A köztes területet a sötét masszával feltöltjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Sötét töltelék:
Az Aranka krémport a hideg habtejszínnel a robotgép alacsony fokozatán elkeverjük, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük a krémállag eléréséig. A krémet a piskótán egyenletesen elsimítjuk úgy, hogy a tészta széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk.

Világos töltelék:
A tejszínt a cukorral és vanillincukorral kissé felverjük, ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük. Két evőkanál tejszínt tortadíszítő zsákba teszünk. A maradék krémet a csokoládés krémen elsimítjuk. A pralinékat összezúzzuk, és a krémre szórjuk. A piskótát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük. A rolót a félretett tejszínnel díszítjük. A süteményt minimum egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tortabevonót a tasakon feltüntetett leírás szerint megolvasztjuk. A süteményt az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, és ízlés szerint a szív alakú pralinéval díszítjük.

Előkészítés

A sütőformát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!