Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Banán szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Banán szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 18 szelethez

Tésztához

Krémhez

Ezenkívül

  • 1500 g banán (kb. 7-8 darab)
  • 300 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 25x30 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot és a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás alapján feloldjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján 60 g cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatint a még meleg pudinghoz keverjük, majd hozzáadjuk a rum aromát. A pudingot egy tálba öntjük, hidegvízbe állítjuk, és folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel átkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A tejszínes pudingkrémet a tésztára rétegezzük, tetejét elsimítjuk, fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A banánokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Majd a krémet a banánkarikákkal befedjük.

A csokoládét 2 evőkanál napraforgó olaj hozzáadásával gőz felett felolvasztjuk, majd a csokoládémázzal a sütemény tetejét bevonjuk. A máz megszilárdulását követően a süteményt melegvízbe mártott késsel felszeleteljük.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.12.02. | 12:25

Finom nagyon :) sajnos a csokirétegem nem olyan szép
Sztike85

Sztike85
2012.08.15. | 15:10

Nagyon finom lett egyből elfogyott!!!
hsysy

hsysy
2012.04.09. | 14:55

Én megsütöttem ezt a sütit, mert nagyon szimpatikusnak tűnt. Viszont leegyszerűsítettem sima, főzős vaníliapudinggal. A banánokat keresztben elharmadoltam, nem pedig karikáztam. Így is isteni finom lett, és percek alatt elfogyott. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom is!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!