Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes-krémes énekkar

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes-krémes énekkar
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Aprósütemények

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a késsel ejtett vágás látható marad. A tojáshabot a masszához forgatjuk. A lisztet a pudingporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk, eldolgozzuk. A tésztát nyomózsákba töltjük, és az előkészített tepsibe kb. 3 cm átmérőjű tallérokat nyomunk. A tepsit a sütő alsó középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A megsült tallérokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a Bourbon Vaníliás cukorral gőz felett habosra keverjük, majd a gőzről levesszük, folyamatos keverés mellett hűlni hagyjuk. Végül hozzákeverjük a mascarponét. A krémmel 2 db tallért összeragasztunk.

A puncsízű cukormázat elkészítjük a tasakon lévő használati utasítás szerint. A fehér cukormázat egy kis tálba töltjük és a kakaóval egyenletesen elkeverjük, majd a két színes cukormázzal az összeragasztott süteményeket bevonjuk.

Hagyjuk a mázat szilárdulni. Végül a Dekor Tollal a süteményeknek arcocskákat rajzolunk, az elkészült figurákat pralinéformákba állítjuk.

Tálalás

Kb. 22 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

Készíthetünk lekvárral összeragasztott sütiket is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató