Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sütőtökös-almás pite mákkal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sütőtökös-almás pite mákkal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

kb. 20-24 szelethez

Tésztához

Feltéthez

Ezenkívül

  • 50 g szeletelt mandula
  • 50 g felezett dióbél
  • 2 evőkanál baracklekvár

Elkészítés

Előkészítés

A sütőtököt elfelezzük, magját eltávolítjuk, meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A tököt egy főzőedénybe tesszük, és a vízzel, a cukorral, és a reszelt narancshéjjal közepes lángon kb. 3 percig főzzük, majd egy szűrőn jól lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk, majd a citrom levével meglocsoljuk. A tepsit (kb. 30 x 26 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás, de 175 ml tej és 200 ml tejszín felhasználásával elkészítjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett sütőtököt. A mákot a cukorral, a bourbon vaníliás cukorral és az aromával jól elkeverjük.

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton rövid idő alatt sima tésztává keverjük. Majd a tésztát liszttel meghintjük, és egy enyhén belisztezett munkalapon kb. 40 x 30 cm lappá nyújtjuk. A tésztalapot az előkészített tepsibe fektetjük, úgy, hogy a tészta széle a tepsi oldalára felfeküdjön.

A tésztán a mákos masszát egyenletesen elosztjuk. Majd az almadarabokat és a sütőtökös krémet felváltva a mákra rétegezzük. Végül a sütemény tetejét mandulaszeletekkel és felezett dióbéllel ízlés szerint díszítjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt sütőrácsra tesszük, a még meleg sütemény tetején a baracklekvárral megkenjük, majd hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!