Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Aszalt szilvás-diós rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Aszalt szilvás-diós rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

Az aszalt szilvát apróra vágjuk, egy éjszakára rum aromával elkevert vízbe áztatjuk.

Másnap a réteslapokat a csomagoláson leírtak szerint kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 15-20 percet.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A darált dióból két evőkanálnyit félreteszünk.

Elkészítés

A diót a cukorral, a vanillincukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal elkeverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint.

A réteslapokat szétválasztjuk, egyenként az olvasztott margarinnal megkenjük, és 3 -3 lapot egymásra fektetünk. A tésztát 12-12 egyforma négyzetlapra vágjuk. A tésztalapokon a diós tölteléket elosztjuk, majd a lecsöpögtetett szilvát a diós töltelékre rétegezzük. A tésztalapokat feltekerjük, és az előkészített tepsibe fektetjük, a tekercseket olvasztott margarinnal megkenjük, és a félretett darált dióval megszórjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

A megsült tekercseket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ínyenceknek vörösborral elkevert áfonyalekvár kíséretében kínáljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!