Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenyekocka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gesztenyekocka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

kb. 24 szelethez

A tésztához

  • Kb. 20x30 cm-es kakaós piskóta

A pudinghoz

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A piskótaalapot elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. Tetszés szerint készíthetjük kész piskótaalappal is.

Elkészítés:

A pudingport és a cukrot kevés tejjel (kb. 200 ml) simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk (alacsonyabb fokozaton). A piskótaalapot a tepsibe (20x30 cm-es) tesszük, majd a kész pudingot ráöntjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a puding tetején egyenletesen elosztjuk. A kész süteményt hűtő szekrénybe helyezzük, tálalás előtt tetszés szerint díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

- A Süti Puding Gesztenyekockához 100 g cukorral és 1000 ml tejjel (a fenti receptleírás alapján) önálló pudingként is elkészíthető, fogyasztható.
- Vaj vagy margarin hozzáadásával vajas krém is készíthető a pudinggal. Ez esetben a pudingot 700 ml tejjel és 125 g cukorral készítjük el, majd a kihűlt pudinghoz 150 g kihabosított vajat vagy margarint keverünk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!