Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás pisztáciás szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandulás pisztáciás szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

kb. 48 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 200 g pisztácia (nem sózott)
  • 200 g hántolt mandula (nem sózott)
  • 100 g méz
  • 100 g porcukor
  • 5 evőkanál víz
  • Fél teáskanál őrölt fahéj
  • 100 g kandírozott citrom- vagy narancshéj

Elkészítés

Előkészítés

A pisztáciát és a mandulát apróra törjük, egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk hűlni. A mézet egy főzőedényben a porcukorral és a vízzel összemelegítjük, majd hozzákeverjük a pirított magokat, fahéjjal fűszerezzük. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk. A tésztát a tepsibe fektetjük, tetején a mézes-magos tölteléket elosztjuk, a kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges méretű csíkokra szeletelve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A mandulát mogyoróval helyettesíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!