Csillag torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csillag torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tésztához

  • 130 g lágy vaj
  • 130 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • Fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 210 g búzaliszt
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül

  • 3 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál meleg víz

Krémhez

  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 90 g porcukor
  • 3 evőkanál almalé
  • 200 g mascarpone
  • 100 g zsírszegény túró
  • 5 levél Dr. Oetker Lapzselatin
  • 250 ml habtejszín

Díszítéshez

  • Kevés kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés

Előkészítés

A tortaformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat a cukorral, a vanillincukorral, a sóval, a narancshéjjal és a fűszerekkel habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, majd az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A mandulalikőrt a porcukorral és a vízzel elkeverjük, és a kihűlt tésztát meglocsoljuk vele.

A tojást a cukorral és az almalével gőz felett habosra keverjük, majd hagyjuk kihűlni.

A mascarponét a túróval simára keverjük, majd hozzákeverjük a tojásos masszát. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk, majd a krémhez keverjük.

Végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor ízlés szerint kakaóporral díszítjük.

Tálalás

Kb. 12 szelet

Javaslatok, alternatív elkészítés

Papírból kivágott sablonok segítségével változatos módon szórhatjuk meg a tortánkat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató