Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sült túrótorta málnaszósszal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sült túrótorta málnaszósszal
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Torták , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Túrós torták , Szószok

Hozzávalók

Gyúrt tésztához

Krémhez

  • 500 g zsírszegény túró áttörve
  • 180 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 2 tojássárgája (közepes méretű)
  • 400 ml tej
  • 2 citrom reszelt héja

Ezenkívül

Málnaszószhoz

Elkészítés

Előkészítés

A málnát felengedjük, levét felfogva jól lecsöpögtetjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tészta kétharmad részét enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a sütőforma aljába fektetjük, majd villával néhányszor megszurkáljuk. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztát a sütőformában hagyjuk hűlni. Majd állítsuk be újra a sütő hőmérsékletét.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses: kb. 140 °C
Gáz: kb. 1-2. fokozat

A túrót a cukorral és a pudingporral konyhai robotgép segítségével simává keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alacsony fokozaton tovább keverjük.

A maradék tésztát hengerré formázzuk, és az elősütött tészta oldalát a tésztából megformázzuk úgy, hogy kb. 5 cm magas peremet alkosson. Majd a krémet a tésztára öntjük, a sütőformát a sütőbe visszatoljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 50 perc

Röviddel a sütési idő vége előtt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, és a legmagasabb fokozaton tovább keverjük. A tojáshabot egy habzsákba töltjük, és a még forró süteményre dekoratív motívumokat nyomunk. Majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk, és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült süteményt a sütőformában hagyjuk kihűlni, majd a sütőformát óvatosan eltávolítva egy tortatálra helyezzük.

A málnaszószhoz az öntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de csupán 400 ml tej felhasználásával elkészítjük, majd hozzákeverjük a málna levét és a málnát.

A torta tetejére a szószból annyit öntünk, amennyit az felvesz anélkül, hogy lecsurogna, a többit tálaláskor a sütemény mellé kínáljuk.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Vélemények

Kristyna

Kristyna
2012.03.18. | 15:12

Nagyon - nagyon sok az olaj, elrontja az ízét, na meg folyt ki a sütőbe (még jó, hogy nem gázzal működő). A krém... jobban folyik összekeverésnél, mint a víz, sütés után sem nagyon áll össze.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató