Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres-túrós parfé

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres-túrós parfé
Elkészítési nehézség: Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, kockákra vágjuk. A parféformát kibéleljük fóliával.

Elkészítés

A fagylaltport egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a hideg tejet és a hideg tejszínt.

Kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. Majd hozzákeverjük a vaníliás cukorral kikevert túrót, és végül a darabokra vágott epret. A krémet a parféformába öntjük, és kb. 3-4 órára a hűtőszekrény fagyasztó rekeszébe helyezzük. Tálalás előtt egy rövid időre áttesszük a hűtőszekrénybe. A parfét kifordítjuk egy tányérra, óvatosan levesszük a fóliát és ízlés szerint díszítjük.

Tálalás

Kb.4 adag

Vélemények

anyuci1969

anyuci1969
2012.05.31. | 10:32

könnyen elkészithetö
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató