Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres-túrós parfé

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres-túrós parfé
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Parfék , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, kockákra vágjuk. A parféformát kibéleljük fóliával.

Elkészítés

A fagylaltport egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a hideg tejet és a hideg tejszínt.

Kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. Majd hozzákeverjük a vaníliás cukorral kikevert túrót, és végül a darabokra vágott epret. A krémet a parféformába öntjük, és kb. 3-4 órára a hűtőszekrény fagyasztó rekeszébe helyezzük. Tálalás előtt egy rövid időre áttesszük a hűtőszekrénybe. A parfét kifordítjuk egy tányérra, óvatosan levesszük a fóliát és ízlés szerint díszítjük.

Vélemények

anyuci1969

anyuci1969
2012.05.31. | 10:32

könnyen elkészithetö
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!