Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kivis-ananászos bólé

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 10-12 adaghoz

  • 6 kivi
  • 1 ananász
  • 500 ml ananászlé
  • 500 ml narancslé
  • 200 ml citromlé
  • 1500 ml (2 üveg) Törley Réservé Demi Sec
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítés

Elkészítés

A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk.

A gyümölcsöket a lehűtött gyümölcslevekkel és a vanillincukorral együtt egy bólés tálba öntjük. Tálalás előtt felöntjük a két üveg pezsgővel.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha gyerekeknek készítjük, alkoholmentesen is nagyon finom a bólé. A két üveg pezsgőt helyettesíthetjük megfelelő mennyiségű gyömbéres üdítővel, vagy gyermekpezsgővel is. A pezsgő hozzáadása előtt a bólét 1 napig hűtőszekrényben is tárolhatjuk. Így a gyümölcsízek jól összeérnek, a frissítő még harmonikusabb ízű lesz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!