Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fitness bukta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fitness bukta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Péksütemények

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 250 g szilvalekvár

Ezenkívül

  • Kevés olvasztott Rama
  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Egy magas falú tepsit kivajazunk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát hengerré formázzuk, és 16 azonos méretű szeletre vágjuk. A tészta szeletek közepén kis mélyedést alakítunk, és egy-két teáskanálnyi lekvárral megtöltjük, majd a tészta széleit a lekvárra hajtogatjuk, a tészta varratokat jól eldolgozzuk. A gombócokat az előkészített tepsibe tesszük, majd meleg helyen, letakarva kb. 25 percig pihentetjük.

Végül a buktácskák tetejét olvasztott margarinnal megkenjük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült buktákat sütőrácsra helyezzük, még melegen porcukorral meghintjük, és hagyjuk hűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kínáljuk a buktát Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntet kíséretében.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!