Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vaníliás-szedres tallér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vaníliás-szedres tallér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 14 darabhoz

Kelt tésztához

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A szedret felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük. A tepsit (30 x 40 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a Ramát felolvasztjuk benne, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a langyos tejjel együtt), és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A pudingot a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük, majd gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk. A tészta egyharmad részét félretesszük, a többit kinyújtjuk, és 14 darab kb. 9 cm átmérőjű tallért szaggatunk belőle. A tallérokat a tepsibe fektetjük. A félretett tésztát 28 részre osztjuk, mindegyiket kb. 30 cm hosszú hengerré sodorjuk. Egy-egy tésztacsíkot összefonunk. A tallérok szélét vízzel megkenjük, majd a fonatokat a tallérok szélére ragasztjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük, majd a tallérokat megtöltjük vele. A puding tetején a szedret elosztjuk.

A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a tallérok szélét megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tallérokat más gyümölccsel pl. meggyel is elkészíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!