Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nektarinos-mandulás szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nektarinos-mandulás szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 35-40 szelethez

Tésztához

Töltelék

Ezenkívül

  • 100 g mandulaforgács vagy szeletelt mandula
  • 2 evőkanál porcukor
  • 50 g olvasztott vaj

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 35 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A nektarint megmossuk, lecsöpögtetjük, magját eltávolítjuk, kimérünk belőle 800 g-ot, és apró kockákra vágjuk.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva (kb. 1 órán át) kelni hagyjuk.

A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a gyümölcslé és a citrom levének felhasználásával elkészítjük. Majd a még meleg pudinghoz a nektarint hozzáforgatjuk, és hagyjuk a masszát kihűlni.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és két részre osztjuk. A tészta egyik felét a tepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztát azonos méretűre nyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

A mandulaforgácsot a porcukorral és a vajjal elkeverjük, és a tészta tetején egyenletesen elosztjuk. Sütés előtt a süteményt fél óráig pihentetjük.

Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss gyümölcs helyett használhatunk őszibarack befőttet. Ilyenkor a befőtt levét felfogjuk, majd felhasználhatjuk a puding készítéséhez.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!