Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zöldfűszeres grissini

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Zöldfűszeres grissini
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 40 darabhoz

Tésztához

  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál porcukor
  • 125 ml natúr joghurt
  • 2 teáskanál zöldfűszer keverék
  • 100 ml olivaolaj
  • 150 ml langyos víz

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, majd 20 szeletre vágjuk. Az egyes tésztaadagokat elfelezzük, és vékony, kb. 30 cm hosszú pálcikává formázzuk. A pálcikákat az előkészített tepsibe fektetjük. Meleg helyen további 20 percig pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a pálcikákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A megsült pálcikákat egy sütőrácson hagyjuk hűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A Grissini nemcsak kitűnő ropogtatnivaló, de egyszerű és mégis különleges előétel készíthető felhasználásával. Ehhez nyers, füstölt sonkacsíkokat tekerjünk fel a pálcikára, majd szórjuk meg parmezánnal. Még izgalmasabb, ha friss sárgadinnyével kínáljuk az előételt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!