Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás morzsasüti

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás morzsasüti
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Piték

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

Kelttésztához

Morzsatésztához

  • 200 g búzaliszt
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 150 g lágy vaj vagy margarin
  • 50 g szeletelt mandula

Töltelékhez

  • 1300 g alma

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tepsit (kb. 25 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A kelttésztához a lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. A süteményt letakarva, meleg helyen 15 percig pihentetjük.
A morzsatésztához a hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel morzsás tésztává jól összedolgozzuk. A megkelt tésztát az alma szeletekkel egyenletesen beborítjuk, tetején a morzsatésztát elosztjuk. Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2012.03.30. | 23:09

Gyorsan elfogyott a tálról :-)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!