Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mediterrán fonat

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • fél csomag újhagyma
  • 100 g szárított paradicsom (olajban)
  • 1 teáskanál édesnemes őrölt paprika
  • 2 evőkanál zöld pesto
  • 2 evőkanál vegyes zöldfűszer
  • 100 g sonka (felkockázva)

Tetejére

  • kevés víz
  • 50 g reszelt sajt

Elkészítés

Előkészítés

A tejfölt a vízzel egy kis főzőedényben elkeverjük és felmelegítjük. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A paradicsomot lecsöpögtetjük, és apróra szeleteljük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a meleg tejfölt és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a hagymakarikákat, a paradicsomot és a fűszerpaprikát. A másik feléhez hozzágyúrjuk a pestót, a zöldfűszert és a sonkát. Ha a tészta ragadna, gyúrjunk hozzá még egy kis lisztet. Mindkét tésztafelet újra kettévágjuk és mindegyikből egy 40 cm hosszú hengert formázunk (lásd 1. kép). Egy- egy pestós illetve paprikás hengert összefonunk (lásd 2. kép). A fonatokat 4 egyenlő részre vágjuk, majd tepsibe helyezzük, és a végeket kicsit összenyomjuk. Hagyjuk pihenni, amíg a tészta szemmel láthatóan megnő.

A fonatokat vízzel megkenjük és csak a pestós tésztára sajtot szórunk. A tepsit a sütő középső részébe szórjuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40 perc

Sütés utána a fonatokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni, vagy langyosan tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!