Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ínyenc reggeli puffancs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ínyenc reggeli puffancs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

Kelt tésztához

Ezenkívül

  • 1 evőkanál tej
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 50 g aszalt sárgabarack
  • 50 g szeletelt mandula
  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a Ramát a tejben felolvasztjuk. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sárgabarack kivételével a többi hozzávalót valamint a vajas tejet hozzáadjuk, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Végül a sárgabarackot is hozzádolgozzuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 8 darab cipót formázunk belőle. A cipókat 2 cm vastagra nyújtjuk, tetszés szerinti kiszúróformával kiszaggatjuk, majd a tepsibe helyezzük. Meleg helyen letakarva tovább pihentetjük, míg láthatóan megnő. A tejet a tojássárgájával felverjük, a cipókat megkenjük vele. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, majd a cipókat a barack darabokkal és a mandulával megszórjuk. Végül a tepsit a sütő alsó középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!