Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nyuszifejek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nyuszifejek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12-14 darabhoz

Kelt tészta

  • 500 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • Fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű tojásból)
  • 50 ml meleg tej, 150 g 20%-os tejföl
  • 100 g lágy vaj margarin

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű tojásból)
  • 1 evőkanál tej

Ezenkívül

  • Mazsola, spagetti tészta

Elkészítés

Elkészítés

Kelt tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elvegyítjük. A többi hozzávalóval egy kézi robotgép segítségével (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt egynemű tésztává dolgozzuk össze. A tésztát letakarjuk, és egy meleg helyre teszzük. Addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik. A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 12-14 darabra szeleteljük. Minden szeletet egy kb. 12 cm magas tojássá formálunk, és kicsit kilapítunk. A tojásforma vékonyabb csúcsát a henger feléig bevágjuk, és füleket alakítunk ki belőle. A fejeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és szájat formálunk. A spagettit kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle. A tésztát még 15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

A nyuszifejeket egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!