Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Omlós fonott kalács

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Omlós fonott kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

  • 4 evőkanál tej
  • 25 g darált pisztácia

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint egy főzőedényben felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat illetve a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Az egyes részeket kb. 40 cm hosszú hengerekké formázzuk. A hengerekből fonatot készítünk, majd a fonatot a tepsibe fektetjük. A tésztát langyos tejjel megkenjük, darált pisztáciával meghintjük, majd az egészet meleg helyen rövid ideig tovább pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült kalácsot egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint 150 g mazsolát vagy apróra vágott aszalt sárgabarackot, aszalt áfonyát is a tésztához adhatunk. Ilyenkor a gyümölcsöket csak a hozzávalók összedolgozása után gyúrjuk a tésztához.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!