Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti koszorú

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Húsvéti koszorú
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 5 adaghoz

Kelt tészta

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej

Ezenkívül

  • 5 festett tojás

Elkészítés

Elkészítés

A tejszínt egy kis edényben felmelegítjük.

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és jól elvegyítjük az instant élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a felmelegített tejszínt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva egy meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik.

Közben konyhai papír törlőkendőből 5 darab tojást formálunk, és körbetekerjük alufóliával.

A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 4 egyenlő részre osztjuk. 3 részt 50 cm hosszú hengerré formálunk, és összefonjuk. A fonatból koszorút formálunk, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A 4. részt 10 felé osztjuk, és mindegyiket 15 cm hosszú hengerré formáljuk. Kettesével egymás köré tekerjük azokat, mintha szalagok lennének. A szalagokból a koszorún 5 db tojástartó fészket képezünk, és belefektetjük az alufólia tojásokat. A süteményt letakarva egy meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnagyobbodik.

A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és megkenjük vele a koszorút.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a koszorút a sütőpapírral egy sütőrácsra húzzuk, az alufólia tojásokat azonnal eltávolítjuk, és hagyjuk a süteményt kihűlni.

A festett tojásokat tálalás előtt a tojástartó fészkekbe helyezzük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A koszorút a tojások nélkül akár le is fagyaszthatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!