Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tökmagos kalács

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tökmagos kalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 18 szelethez

Tésztához

  • 300 g sütőtök
  • 200 g búzaliszt
  • 200 g rozsliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál tökmag
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 100 ml víz

Ezenkívül

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 teáskanál tej
  • Néhány szem tökmag

Elkészítés

Előkészítés

A vekni sütőformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A sütőtököt felszeleteljük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a sütőtök húsát lereszeljük.

Elkészítés

Mindkét lisztfajtát egy keverőedénybe szitáljuk, és az élesztővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát lisztel jól meghintett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 2 dió nagyságú darabot leválasztunk belőle. Egyenként kb. 25 cm-es hengerré formáljuk, és a két hengert összefonjuk. A maradék tésztát a sütőformába töltjük, majd a fonatot a tészta közepére helyezzük. A tojássárgáját a tejjel habosra keverjük, és a tésztát megkenjük, végül tökmaggal megszórjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a kenyeret megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült kenyeret 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Reszelt sütőtök helyett, sárgarépát is használhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!