Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bögrében sült kalácsok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bögrében sült kalácsok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Bögrés sütemények

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

Tésztához

  • 150 ml tej
  • 100 g Rama
  • 400 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 75 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csipet só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 100 g kandírozott citromhéj
  • 50 g mazsola

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, a margarint hagyjuk elolvadni benne. Hat darab hőálló (3 dl-es) bögrét sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy a papír túlérjen a poháron. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, sót, tojást, tojásfehérjét és a meleg, tejes keveréket és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül a kandírozott citromhéjat és a mazsolát is a masszához keverjük. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg a szemmel láthatóan megnő.

A tésztát átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk és a kibélelt bögrékbe helyezzük. Letakarva, meleg helyen ismét kelni hagyjuk, míg szemmel láthatóan megnő.

A tojássárgáját felverjük, és a süteményt megkenjük vele. A bögréket sütőrácsra helyezve a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Sütés után a süteményt a bögrékben, sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Ízlés szerint csomagolhatjuk és akár ajándékként is feldíszíthetjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A süteményt jól záródó dobozban akár egy hétig is el lehet tárolni.

A sütemény lefagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!