Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós ciabatta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

  • 200 g dió
  • 300 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 2 csapott teáskanál só
  • fél csapott teáskanál szárított chili
  • 200 ml víz
  • 4 evőkanál olívaolaj

Ezenkívül

  • kevés búzaliszt

Elkészítés

Előkészítés

A diót nagyobb darabokra törjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a dió 2/3-dát és többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) 2 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát kevés liszttel megszórjuk, cipóvá formázzuk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztát a maradék dióval megszórjuk és enyhén a tésztába nyomjuk. A tésztát a tepsiben 15 percig pihentetjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kenyeret megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

Sütés után a kenyeret sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, vagy még langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha az egész kenyeret lefagyasztjuk, akkor fogyasztás előtt kb. 5 percig süssük át sütési hőmérsékleten.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!