Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Káposztás kenyérlángos

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Káposztás kenyérlángos
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Lángosok , Lepények

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Feltéthez

  • 1000 g fejes káposzta
  • 500 g hagyma
  • 2 evőkanál Rama
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors és szerecsendió
  • 1-2 teáskanál köménymag
  • 200 g bacon szalonna
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 200 ml tejföl

Elkészítés

Előkészítés

A káposztát félbe majd négybe vágjuk. A torzsát kivágjuk, és a káposztát lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint egy főzőedénybe megolvasztjuk, a hagymát és a káposztát folyamatos kevergetés mellett 25 percen át pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és hagyjuk a masszát hűlni.

A lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk.

A párolt káposztát a cukorral, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a köménymaggal ízesítjük. A bacon szalonna felét apróra kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és az egészet a káposztához keverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a feltétet, majd azon a maradék szalonnát egyenletesen elosztjuk. Majd az egészet meleg helyen 15 percig pihentetjük, végül a tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a kenyérlángost megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült kenyérlángost hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2016.03.12. | 15:14

Hmm káposzta, finom lehet, ki fogom próbálni
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!