Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bodzavirágos-almazselé-barackdarabokkal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Bodzavirágos-almazselé-barackdarabokkal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Zselék

Hozzávalók

Az elkészítéshez

Elkészítés

A bodza alaplé elkészítése

20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát egy ollóval levágjuk. 750 ml vizet egy főzőedényben felforralunk, hozzáadunk 500 g cukrot, majd 2 percig zubogva forrni hagyjuk. A főzőedényt a tűzhelyről lehúzzuk és hozzáadunk 1 tasak Dr. Oetker citromsavat. A bodzavirágot egy zárható, hőálló edénybe tesszük (kb. 2 l-es) hozzáöntjük a cukros alaplevet. Ezt az alapot 5 napig sötét, hideg helyen letakarva tároljuk (legjobb hűtőszekrényben). Az alaplevet konyhai törlőkendővel kibélelt szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A levet felfogjuk.

Előkészítés

A barackot rövid időre forró vízbe tesszük, majd áttesszük hideg vízbe és a héját lehúzzuk. A gyümölcs húsát felkockázzuk és 250 g-ot kimérünk. A bodza alapléből 300 ml-t, az almaléből 450 ml-t kimérünk.

Elkészítés

A barackot, a bodzalevet és az almalevet főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a dzsemfixet és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Miközben az üvegek hűlnek, időnként megforgatjuk őket, hogy a barackdarabok egyenletesen el tudjanak az zselében oszlani.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató