Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ribizlidzsem szamócával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

  • 850 g ribizli (előkészítve mérjük le)
  • 350 g szamóca (előkészítve mérjük le)
  • 3 zöldcitrom leve (kb. 50 ml)
  • 500 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés

A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, leszemezzük (Figyeljünk, hogy az apró szárakat biztosan eltávolítsuk.) és lemérünk belőle 850 g-ot. A szamóca szárát eltávolítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és kimérünk 350 g-ot. A zöldcitrom levét kifacsarjuk.

Elkészítés

A gyümölcsöket a zöldcitrom levével egy főzőedénybe öntjük, jól elkeverjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!