Eper-rebarbara-málna dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Eper-rebarbara-málna dzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 600 g (előkészítés után mért) eper
  • 300 g (előkészítés után mért) rebarbara
  • l00 g (előkészítés után mért) málna
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 1:1
  • 1150 g cukor

Elkészítés

Elkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk és lemérünk 600 g-ot. A rebarbarát megmosva, lecsöpögtetve, hámozás nélkül apró darabkákra vagdaljuk, majd 300 g-ot lemérünk. A málnát átválogatjuk és lemérünk 100 g-ot. A gyümölcsöket és a rebarbarát főzőedénybe tesszük. A kimért cukorból 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a gyümölcsmasszához adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többi cukrot.

Ekkor, tovább keverve, újra felforraljuk, és állandó keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről.

Szükség esetén eltávolítjuk a habot, ezután peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Ez, és még több hasonló recept megtalálható a Grafo Könyvkiadó és Terjesztő Kft. gondozásában megjelent Dr. Oetker - Befőzés című könyvben is.

Tálalás

Kb. 7 darab 200 ml-es üveghez

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató