Birs-alma dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Birs-alma dzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A birsalmáról kendővel, szárazon ledörzsöljük a bolyhokat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, majd nyolcadokra vágva eltávolítjuk a magokat, és lemérünk 900 g-ot.

Elkészítés

Fedővel letakart edényben felforraljuk a kimért vízzel, és alacsony hőfokon kb. 20 percig főzzük. Ezután pépesítjük, hűlni hagyjuk.

Közben a megmosott almát lecsöpögtetjük, elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és 350 g-ot lemérünk.

A birspürét, almát és a citromsavat főzőedénybe tesszük. A kimért édesítőszerből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többi édesítőszert. Ekkor, tovább keverve, újra felforraljuk, és állandó keveréssel 3 percig hagyjuk forrni, majd levesszük a tűzhelyről.

Szükség esetén eltávolítjuk a habot, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tálalás

Kb. 7 darab 200 ml-es üveghez

Javaslatok, alternatív elkészítés

* Cukorbetegek cukorpótló anyagokat használjanak.

Ez, és még több hasonló recept megtalálható a Grafo Könyvkiadó és Terjesztő Kft. gondozásában megjelent Dr. Oetker - Befőzés című könyvben is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató