Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Eper-sárgabarack dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 5 db 200 ml-es üveghez

  • 650 g eper (előkészítve mérjük le)
  • 600 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
  • 500 g cukor
  • 1 tasak (25 g) Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Elkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 650 g-ot lemérünk. A sárgabarackot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, a magját és a szárát eltávolítjuk, és kis darabokra vágva 600 g-ot lemérünk. A gyümölcsöket főzőedénybe tesszük. A kimért cukormennyiségből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzemfixszel, majd a gyümölcsmasszához adjuk. Alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többi cukrot.

Ekkor, tovább keverve, újra felforraljuk és állandó keveréssel 1 percig forrni hagyjuk. Utána levesszük a tűzről.

Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket; mindegyiket lezárjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az epret ne folyóvízzel mossuk le, mert a puha szemek a vízsugártól megsérülhetnek, ami léveszteséggel és aromacsökkenéssel jár.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!