Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Alma-ringló lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Alma-ringló lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 500 g alma
  • 500 g ringló vagy szilva (mindkettőt előkészítve lemérjük)
  • 250 ml almalé (üzletben kapható, lehetőleg 100%-os)
  • 500 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, és 500 g-ot lemérünk. A ringlót vagy szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és 500 g-ot lemérünk. Kimérünk 250 ml almalevet.

Elkészítés

A gyümölcsök felét pürésítjük (turmixoljuk), egy főzőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. A cukorban jól elvegyítjük a Dzsemfixet, és a gyümölcshöz adjuk, majd felöntjük az almalével. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Még különlegesebbé teheti a lekvárt, ha 100 ml almalevet almapálinkával helyettesít. Az alkoholt csak a főzés után adja a lekvárhoz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!