Alma-ringló lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Alma-ringló lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 500 g alma
  • 500 g ringló vagy szilva (mindkettőt előkészítve lemérjük)
  • 250 ml almalé (üzletben kapható, lehetőleg 100%-os)
  • 500 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, és 500 g-ot lemérünk. A ringlót vagy szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és 500 g-ot lemérünk. Kimérünk 250 ml almalevet.

Elkészítés

A gyümölcsök felét pürésítjük (turmixoljuk), egy főzőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. A cukorban jól elvegyítjük a Dzsemfixet, és a gyümölcshöz adjuk, majd felöntjük az almalével. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Azonnal üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Még különlegesebbé teheti a lekvárt, ha 100 ml almalevet almapálinkával helyettesít. Az alkoholt csak a főzés után adja a lekvárhoz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató