Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ínyenc sárgabarack lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ínyenc sárgabarack lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés

A gyümölcsöt néhányszor forró vízzel leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, negyedeljük, és 1100 g-ot kimérünk.

Elkészítés

A gyümölcsök felét pürésítjük, majd az egészet egy főzőedénybe tesszük. Az almalevet és a befőzőcukrot a gyümölcshöz adjuk, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, és legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tegye még izgalmasabbá lekvárját!

Különleges ízt kölcsönözhetünk a lekvárnak, ha az almalé helyett almabort (Cider-t) használunk a dzsem elkészítéséhez.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!