Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mangós sárgabaracklekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

  • 800 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
  • 200 g mangó (előkészítve mérjük le)
  • 200 ml sárgarépalé
  • 350 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 800 g-ot kimérünk. A mangót meghámozzuk, magjáról levágjuk a gyümölcshúst és apróra vágjuk, majd 200 g-t kimérünk belőle. Kimérünk 200 ml sárgarépalevet.

Elkészítés

A gyümölcsöket és a sárgarépalevet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a két evőkanál cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint, 50 ml sárgarépalevet 50 ml barackpálinkával helyettesíthetünk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!