Mangós sárgabaracklekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mangós sárgabaracklekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 800 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
  • 200 g mangó (előkészítve mérjük le)
  • 200 ml sárgarépalé
  • 350 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, 800 g-ot kimérünk. A mangót meghámozzuk, magjáról levágjuk a gyümölcshúst és apróra vágjuk, majd 200 g-t kimérünk belőle. Kimérünk 200 ml sárgarépalevet.

Elkészítés

A gyümölcsöket és a sárgarépalevet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a két evőkanál cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint, 50 ml sárgarépalevet 50 ml barackpálinkával helyettesíthetünk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató