Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás sütőtökdzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás sütőtökdzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok , Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

kb. 6 db 200 ml-es üveghez

  • 500 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
  • 500 g alma (előkészítve mérjük le)
  • 200 ml almalé (lehetőség szerint hozzáadott cukor nélküli)
  • Fél teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1

Elkészítés

Előkészítés

A sütőtököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd felkockázzuk, és 500 g-ot kimérünk belőle. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és kimérünk 500 g-ot.

Elkészítés

A tök- és az almakockákat az almalével egy főzőedénybe öntjük, és a befőzőcukorral jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. A fahéjat a lekvárhoz keverjük, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Figyelem!

A fahéj hozzáadásával a dzsem eltarthatósági ideje csökken.

A tök érettségétől és fajtájától függően a főzési idő akár 10 perccel is megnőhet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!