Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós szilvalekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Diós szilvalekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, majd kimérjük.

Elkészítés

Az előkészített szilvát a vízzel, és a citromsavval összekeverjük, felforraljuk, majd többszöri keverés mellett 10 percig főzzük. Ezután az elegyet egy merülőmixer segítségével pépesítjük (esetleg turmixoljuk), és egy kendőn vagy szitán átpasszírozzuk.

A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal, és elkeverjük a dzsemfixszel. Az elegyet a passzírozott szilvaléhez adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és további állandó keverés mellett legalább 1 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. A vörösbort csak ezután adjuk hozzá. Az elkészült zselét azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató