Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-hagymás táska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-hagymás táska
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 450 g leveles vajas tészta (mélyfagyasztott)
  • 1 tojás (közepes méretű)

Töltelékhez

  • 400 g vöröshagyma
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 nagy (kb. 200 g) alma
  • 125 ml tejföl
  • 2 teáskanál zöldfűszer keverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű ízlés szerint)
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 csipet só, őrölt bors
  • 1 teáskanál morzsolt majoranna
  • 50 g darált dió

Ezenkívül

  • 2 evőkanál metélőhagyma vagy majoranna

Elkészítés

Előkészítés

A mélyfagyasztott leveles tésztát felengedjük. A hagymát megtisztítjuk, negyedeljük, és vékony szeletekre vágjuk, majd az olajon kb. 10 percig pároljuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és az egészet további 5 percig pároljuk. Majd a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tejfölt a zöldfűszerekkel, a keményítővel és a tojással jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a sót, a borsot és a majorannát, és a még meleg almás-hagymás masszához keverjük. Végül a diót is hozzákeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és 12 négyzetlapra osztjuk. A tojást felverjük, és a tésztalapokat megkenjük vele. Majd a tésztalapok felső felén egy éles késsel 1 cm széles keretet bemetszünk, majd a keretet a tésztalap másik oldalára áthajtjuk. A tésztán a tölteléket elosztjuk. A maradék tojással a szabadon maradt tészta peremet megkenjük. A táskákat az előkészített tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült táskákat metélőhagymával vagy majorannával meghintjük, és langyosan tálaljuk.

Vélemények

Developer

Developer
2016.11.29. | 11:12

Nagyon finom!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!