Mackópuding

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Krém

Öntet

Díszítéshez

  • Kakaópor
  • Ribizli és áfonya

Elkészítés

Elkészítés

A joghurtot a mascarponéval, a citromhéjjal, a vanillincukorral és a porcukorral jól elkeverjük. A zselatint a rumban feloldjuk, és keverés közben a teljes oldódásig felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor langyos, a joghurtos masszát és a felvert tejszínt hozzákeverjük, majd kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A krémet egy nyomózsákba szedjük. A hideg tányéron formázzunk egy nagyobb gömböt a hasnak, egy kisebb gömböt a fejnek, és további kisebb gömböket a karoknak, lábaknak és a füleknek. 2 órát hideg helyen állni hagyjuk.

Az öntet számára a 250 ml tejet a porcukorral és a kakaóporral gyakori kevergetés közben felforraljuk. A 4 evőkanál tejet a pudingporral jól elkeverjük és a forró tejbe öntjük. Keverés közben még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és többszöri keverés után hagyjuk kihűlni.

A kihűlt öntetet öntsük a mackótest köré. A mackót hintsük meg kakaóporral és a gyümölcsökkel formáljunk neki szemeket és orrot.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az öntet elkészítéséhez használhatunk Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntetet is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató