Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mackópuding

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4-6 adaghoz

Krém

Öntet

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

A joghurtot a mascarponéval, a citromhéjjal, a vanillincukorral és a porcukorral jól elkeverjük. A zselatint a tejben feloldjuk, és keverés közben a teljes oldódásig felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor langyos, a joghurtos masszát és a felvert tejszínt hozzákeverjük, majd kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A krémet egy nyomózsákba szedjük. A hideg tányéron formázzunk egy nagyobb gömböt a hasnak, egy kisebb gömböt a fejnek, és további kisebb gömböket a karoknak, lábaknak és a füleknek. 2 órát hideg helyen állni hagyjuk.

Az öntet számára a 250 ml tejet a porcukorral és a kakaóporral gyakori kevergetés közben felforraljuk. A 4 evőkanál tejet a pudingporral jól elkeverjük és a forró tejbe öntjük. Keverés közben még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és többszöri keverés után hagyjuk kihűlni.

A kihűlt öntetet öntsük a mackótest köré. A mackót hintsük meg kakaóporral és a gyümölcsökkel formáljunk neki szemeket és orrot.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az öntet elkészítéséhez használhatunk Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntetet is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!