Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Vasárnapi puding

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

  • 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
  • 3 evőkanál (kb. 40 g) porcukor
  • 500 ml tej
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • Kb. 250 g gyümölcslekvár
  • Gumicukorkák
  • Csokoládédarabkák

Elkészítés

Elkészítés

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd apránként elkeverjük 6 evőkanál tejjel, és a tojássárgájával. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, a felkevert pudingot hozzáöntjük, és kevergetés közben újra felforraljuk. A tojásfehérjét egy kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton alaposan felverjük úgy, hogy ha késsel belevágunk, a vágás látható maradjon. A felvert tojásfehérjét hozzákeverjük a pudinghoz, és keverés közben még egyszer felforraljuk. A pudingot üvegpoharakba öntjük, majd gyümölcslekvárt öntünk rá.

Legalább 3 órán át a hűtőben tároljuk.

A hideg pudingot gumicukorkával és csokoládédarabkával díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!