Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Születésnapi puding

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítjük és kimérjük valamennyi hozzávalót. Az epret megmossuk, szárát eltávolítjuk. Ha mélyfagyasztott epret használunk, hagyjuk felolvadni, majd egy szűrön keresztül jól csöpögtessük le. A pudingformákat (kb. 4 db) hideg vízzel kiöblítjük.

A pudingot a tasakon lévő használati utasí­tás alapján, de 500 ml tej helyett 250 ml tej és 200 ml tejszín hozzáadásával elkészítjük. Majd az előkészített pudingformákban elosztjuk, és fóliával lefedjük a puding tetejét. Majd kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Közben az epret apró darabokra vágjuk. Vé­gül a pudingot egy tányérra fordítjuk, dekorcukrokkal díszítjük. A puding körül elosztjuk az eperdarabokat. A puding tetejébe egy szülinapi gyertyát szúrunk. Tetszés szerint a Dekor Tollal szülinapi jókívánságot írunk a tányér szélére.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az ünnepi pudingot csokiforgáccsal is díszíthetjük. Ehhez felolvasztunk 1 tasak Dr. Oetker ét Tortabevonót, egy sütőpapíron elsimítjuk a folyékony mázat, majd minimum fél órát szilárdulni hagyjuk. Ha a máz megszilárdult, sajtszeletelő segítségével készíthetünk csokiforgácsot vagy csokispirálokat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!