Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Habos almafalatok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 8 adaghoz

  • 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínes
  • 50 g porcukor
  • Fél csapott teáskanál kardamom
  • 400 ml almalé
  • 1 piros alma
  • Kevés citromlé
  • 40 aszalt almakarika
  • 150 ml hideg habtejszín

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (kb. 18 x 13 cm) fóliával kibéleljük. A pudingot a cukorral és a kardamommal elkeverjük, és fokozatosan hozzáadunk 6 evőkanálnyi almalevet. A maradék almalevet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos masszát. Az egészet újra felfőzzük, a pudingot az előkészített sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Legalább két órán át hűlni hagyjuk.

Az almát megmossuk, a magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítés

Az almaszeleteket a citromlével meglocsoljuk. Az aszalt almakarikákat apróra törjük, kb. 8 szeletet a díszítéshez félreteszünk.

A megdermedt pudingot a formából kifordítjuk, és kb. 4 cm széles adagokra vágjuk. A puding szeleteket az almaforgácsban megforgatjuk, almakarikákra helyezzük, tetejükre egy-egy aszalt almakarikát helyezünk.

Röviddel a tálalás előtt a tejszínt habbá verjük. A tejszínhabot az almakarikák mellett ízlés szerint elosztjuk, fahéjjal meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!