Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zöldséges muffin sajtmártással

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Zöldséges muffin sajtmártással
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Sós tészták , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Mártások

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 1 sárga húsú paprika
  • 2 koktél paradicsom
  • 1 kis cukkíni
  • 1 csomó friss bazsalikom
  • 100 g bacon szalonna
  • 250 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 teáskanál fűszer paprika
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
  • 200 ml natúr joghurt
  • 100 ml tej
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott teáskanál só

Sajtmártáshoz

  • 1 csomó metélőhagyma
  • 1 csomó újhagyma
  • 400 g natúr krémsajt
  • 200 ml joghurt
  • 150 g sajt
  • Só, bors, ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítés

A paprikát, a paradicsomot, a cukkínit, a bazsalikomot megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A bacon szalonnát kockákra vágjuk, egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk.

A muffin sütőformát kivajazzuk vagy papírformával kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszer paprikával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a tejet, a tojást, az olívaolajat és a sót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dolgozzuk. Majd hozzádolgozzuk az előkészített zöldségeket, a bazsalikomot, és a kihűlt szalonna kockákat. Végül a tésztát az előkészített sütőformában egyenletesen elosztjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

A sajtmártáshoz a metélőhagymát és az újhagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. Hozzákeverjük a krémsajtot és a joghurtot. Belereszeljük a sajtot, jól elkeverjük, sóval, borssal fűszerezzük.

A megsült muffinokat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még langyosan a sajtmártás kíséretében tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!