Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-hagymás ostya

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-hagymás ostya
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés

A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd forró olajban üvegesre pároljuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. A gofrisütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk, majd hozzákeverjük a sót és a köménymagot. A lisztet a sütőporral és a Gustinnal elkeverjük, a masszához szitáljuk, majd középes fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk az almát és a hagymakockákat is.

Kb. 3 evőkanálnyi tésztát a gofrisütőben egyenletesen elsimítunk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Az ostyákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az ostyalapok kb 180 C°-on melegen tarthatók vagy akár újramelegíthetők.

Vélemények

Babett

Babett
2011.12.22. | 13:16

négyzet alakú gofrisütőben is finom :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!