Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pizzacsiga

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pizzacsiga
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 18 darabhoz

Töltelékhez

  • 400 g hagyma
  • 250 g piros húsú paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 25 g zöldfűszer-keverék
  • 1 csipet só
  • Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
  • 100 g reszelt sajt (pl. Gouda)

Tésztához

  • 375 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • Fél teáskanál só
  • 175 ml víz
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 2 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés

Előkészítés

A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, mindkettőt apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, és alacsony fokozaton kb. 10 percig pároljuk, míg a leve teljesen elfő. Végül hozzákeverjük a zöldfűszer-keveréket, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A serpenyőt a tűzről levéve hagyjuk a tölteléket kihűlni. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A csigákat sütést megelőzően reszelt sajttal meghinthetjük.

Ízlés szerint párolást megelőzően kockázzunk sovány sonkát a töltelékbe.

Vélemények

niko13

niko13
2013.02.15. | 14:49

Nagyon jó lett!Kevesebb hagymával készítettem,és tettem bele pizzakrémet is!
Nikol

Nikol
2013.02.15. | 12:01

Nagyon finom :)
Tatjana

Tatjana
2013.02.03. | 13:35

Gyorsan elkészíthető és finom!
Bubyka

Bubyka
2012.03.30. | 12:25

Nagyon finom lett! Először készítettem pizzacsigát, de tökéletesen sikerült. A töltelékbe sonkát is tettem.
Petra13

Petra13
2011.12.29. | 10:24

Finom és nagyon könnyű elkészíteni.
Nicihaj

Nicihaj
2011.12.28. | 14:24

Nagyon finom lett , gyorsan el is fogyott !! A recepten annyit valtoztattam , hogy tettem bele gombat is !!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!