Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hússal töltött sajtos rudak

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Hússal töltött sajtos rudak
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos rudak , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 18 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 75 g kis kockára vágott paradicsom
  • 250 g darált hús
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 pohár tejföl (20%-os, 125 g)
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra kockázva

Kenéshez, szóráshoz

  • 2 evőkanál tej
  • 100 g reszelt sajt (pl. Gouda)

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk, míg az láthatóan megnő.

A töltelékhez a vöröshagymát és a paradicsomot összekockázzuk, hozzáadjuk a darált húst és a tojást, majd alaposan összekeverjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kettévágjuk és mindkét tésztafelet egy 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük a tejföllel, majd 9 egyforma téglalappá (kb.13x10 cm) vágjuk (lásd 1. kép). A téglalapok alsó harmadát a töltelékkel megkenjük, erről az oldalról indítva feltekerjük (lásd 2. kép). A rudakat hajtással lefordítva a tepsibe helyezzük. A rudak tetejét tejjel megkenjük, majd sajttal hintjük.

A tésztát ismét meleg helyen pihentetjük (kb. 10 percig), majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Sütés után sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.03.27. | 10:25

Én friss éleszővel csináltam és nagyon finom lett, még melegen elfogyott. Köszönöm a receptet.
édesmézes

édesmézes
2014.03.25. | 13:16

Finom lett, nekem inkább bucik lettek mint rudak,darált hús helyett ,sonkával csináltam nagyon finom.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!