Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Hússal töltött sajtos rudak

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Hússal töltött sajtos rudak
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos rudak , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 18 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 75 g kis kockára vágott paradicsom
  • 250 g darált hús
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 pohár tejföl (20%-os, 125 g)
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra kockázva

Kenéshez, szóráshoz

  • 2 evőkanál tej
  • 100 g reszelt sajt (pl. Gouda)

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk, míg az láthatóan megnő.

A töltelékhez a vöröshagymát és a paradicsomot összekockázzuk, hozzáadjuk a darált húst és a tojást, majd alaposan összekeverjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kettévágjuk és mindkét tésztafelet egy 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Mindkét lapot megkenjük a tejföllel, majd 9 egyforma téglalappá (kb.13x10 cm) vágjuk (lásd 1. kép). A téglalapok alsó harmadát a töltelékkel megkenjük, erről az oldalról indítva feltekerjük (lásd 2. kép). A rudakat hajtással lefordítva a tepsibe helyezzük. A rudak tetejét tejjel megkenjük, majd sajttal hintjük.

A tésztát ismét meleg helyen pihentetjük (kb. 10 percig), majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Sütés után sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.03.27. | 10:25

Én friss éleszővel csináltam és nagyon finom lett, még melegen elfogyott. Köszönöm a receptet.
édesmézes

édesmézes
2014.03.25. | 13:16

Finom lett, nekem inkább bucik lettek mint rudak,darált hús helyett ,sonkával csináltam nagyon finom.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató