Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vendégváró muffinfalatkák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vendégváró muffinfalatkák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos sütemények , Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 48 darabhoz

Tésztához

  • 1 db piros kaliforniai paprika (kb. 200g)
  • 250 g Gouda sajt
  • 170 g sós burgonyachips
  • 375 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • másfél teáskanál só
  • 100 ml olívaolaj
  • 175 ml meleg víz
  • 1 csapott evőkanál mustár (közepesen csípős)
  • 25 g zöldfűszernövény (vegyesen, összevágva)

Ezenkívül

  • 48 db szendvicstű (vagy fogpiszkáló)
  • 48 db mini papírforma (kb. 3,5 cm átmérőjű)

Elkészítés

Előkészítés

A paprikát megtisztítjuk, és négy részre vágjuk. Kisméretű kiszúróformával 12 motívumot szúrunk ki belőle. A sajtot fél cm vastag szeletekre vágjuk, és 36 motívumot szúrunk ki, így összesen 48 motívumot kapunk, melyet a díszítéshez félreteszünk. A megmaradt paprikát és sajtot apró kockákra vágjuk. A burgonyachipset összemorzsoljuk. A papírformákat a tepsibe helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, olajat, vizet, mustárt és a zöldfűszert, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.

A paprika- és sajtkockákat, valamint a burgonyachips 2/3-át a megkelt tésztához gyúrjuk. A tésztából 48 db baracknagyságú golyót formázunk és a maradék burgonyachipsbe forgatjuk. A golyókat a papírformákba helyezzük, majd további 15 percig letakarva, meleg helyen pihentetjük.

A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a muffinokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült muffinokat a szendvicstűre szúrt paprika és a sajtmotívumokkal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A muffin melegen a legfinomabb. Ízlés szerint petrezselyem levéllel is díszíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!